Mi az a mezoterápia?

A mezoterápia egy szinte teljesen fájdalommentes technika, amelynek során egy gyógyszerekből, vitaminokból, ásványokból és aminosavakból álló összetett hatóanyagot juttatnak közvetlenül a bőr alá.
A kezelés 1952 óta ismert, Franciaországból származik és ott már évtizedek óta alkalmazzák. Elsőként Pistor doktor fejlesztette ki.

Honnan ered a mezoterápia elnevezés?

A „meso” görögül középsőt jelent, a mezoterápia ugyanis mindig a középső bőrréteget stimulálja és ott fejti ki hatását.

Mire használják, és mennyire hatékonya a mezoterápia?

Elsősorban orvos-esztétikai problémák kezelésére, melyek során nagyon jó eredmények születtek, a siker rendkívül látványos, melyet azonban csak orvosok végezhetnek!

Mennyire elégedettek a páciensek a Mesolift eredményekkel és mekkorák a sikerek a különböző problémák kezelésénél?

Vendégeim 80%-a elégedett.
Az esztétikai kezelések esetében két technika is van, amely kitűnő eredményekkel járt a pácienseknél. Az első a mesolift, amely az arc fiatalítására szolgál a bőr tónusának és felépítésének javításával; a második a meso-system a hajhullás kezelésében.

Van e mellékhatása a kezelésnek?

Elenyésző a másodlagos, vagy mellékhatás. Csak néhány elszórt esetben észleltek allergiát az összetétel valamely anyagára. A legtöbb allergiás reakciót a prokain vagy a vitaminok közül a B12 váltja ki. Ez egy bőrön használatos, túlzottan ragadós koktél esetében előfordulhat.

Melyek a legtöbbször kezelt problémák?

A kozmetikában elsősorban az arc rejuvenációjára alkalmazzák, valamint haj és fejbőr kezelésére és a kézfej fiatalítására egyaránt eredményes.

Milyen előnyökkel rendelkezik a nagysebességű fecskendezés?

Az injekció annyira gyors, hogy a hatóanyag előbb hat, minthogy a fájdalom eléri a kéregállományt, ahol azt az agy feldolgozza. Nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki egy nagy sebességű injekció beadásakor fájdalmat érez. Éppen ezért végzik a mesoliftet automata, ismétlő géppel.

Mekkora a beadott hatóanyag mennyisége?

A felhasznált hatóanyag mennyisége 4-8 ml közötti, a tünettõl és annak helyétől függõen változik.

Milyen hosszú tűk használhatók, és ezek milyen mélyen hatolnak a bőrbe?

G30-as tűt használunk, ez általában csak 1-2 mm-re hatol be a bőr alá.

Hány befecskendezés szükséges mezoterápiás pisztollyal, helyi kezelés esetén?

A fecskendezések száma változó és függ a pácienstől, a tünettől és a kezelés helyétől. 200 fecskendezés még elviselhető, mivel a vendég nem érez fájdalmat az automatikusan ismétlődő fecskendővel.
Általában az első kezelés után egy-két héttel jön a második, majd egy-két héttel a második után a következő, stb. Egy hónapnyi kezelés sor kiértékelése után a szükségletek és a további kezelések gyakorisága már könnyebben meghatározható.

Veszélyes a befecskendezés?

Egyszer használatos, steril eszközök használata esetén nincs veszély.